KUUM: Koroonaviirusest räsitud Itaalia jagatakse kolme ossa, seda vähemalt kuni 8. märtsini

Itaalias kasvas täna pühapäeval hüppeliselt koroonaviirusse nakatunute arv, mistõttu jagab Itaalia valitsus riigi kolmeks. Itaalias on juba ligi 1600 nakatunut.

Esimese, nn punase tsooni moodustavad Lombardia maakonna omavalitsused Bertonico, Casalpusterlengo, Castelgerundo, Castiglione D’Adda, Codogno, Fombio, Maleo, San Fiorano, Somaglia, Terranova dei Passerini; Venetos omavalitsus Vò. Teise, kollase tsooni moodustavad L’Emilia Romagna, Lombardia ja Veneto maakonnad, lisaks Pesaro e Urbino ja Savona provintsid, vahendab la Repubblica.

Punases tsoonis on keelatud inimestel igasugune väljas liikumine, kõik üritused on keelatud, koolid on suletud, kooliekskursioonid keelatud, kõik muuseumid ja kultuuriasutused on suletud, kõik ametiasutused on suletud, välja arvatud eriloaga, kohtutäiturite tegevus on peatatud, igasugune äritegevus on peatatud, välja arvatud kommunaalteenused, transport on peatatud, ettevõtete tegevus on peatatud, välja arvatud vajalikud teenused.

Kollases tsoonis on peatatud spordivõistluste korraldamine, samuti turismireisid. Spordivõistlused on lubatud suletud uste taga. Kultuuri- ja spordiürituste korraldamine on peatatud, samuti rahvakogunemised ja kiriklikud üritused. Kinod, teatrid ja diskod on suletud. Kõik koolid on suletud. Baarid ja restoranid on avatud ainult tingimusel, et kõik kliendid istuvad ning on teineteisest meetri kaugusel. Inimeste vastuvõtt haiglasse on piiratud. Meditsiinitöötajate puhkused on tühistatud. Suuremates provintsides Bergamos, Lodis, Piacenzas ja Cremonas on kaubanduskeskused nädalavahetustel suletud. Spordisaalid ja spaad on suletud Lombardias ning Piacenza provintsis. Kohtud töötavad lühendatud graafikuga.

Ülejäänud riigis rakendatakse koolides ennetusabinõusid, avalikes kohtades on väljas käte desinfitseerimisvahendid. Omavalitsustes tehakse teavitustööd. Ühistranspordi ettevõtted rakendavad ettevaatusabinõusid. Kõik, kes on saabunud Hiinast või Itaalia punasest tsoonist alates 14. veebruarist peavad võtma ühendust tervisekeskusega. Rakendatakse kodus töötamist. Kõik kooliekskursioonid on peatatud kuni 15. märtsini.

Decreto coronavirus, ecco tutte le misure del governo

L’atto firmato dal Presidente del Consiglio: l’Italia divisa in tre zone

Kommentaarid
(Külastatud 3,382 korda, 1 külastust täna)