KUUM: Koroonaviirus tõi New Yorgis kaasa katastroofi, ohvreid juba rohkem kui 9/11 ajal

Koroonaviirus on ajanud USA New Yorgi linna meditsiinisüsteemi kaosesse, kus puudus on kõigest ja ohvreid on juba rohkem kui 2001. aasta 11. septembri terrorirünnaku ajal.

New York on USA-s koroonaviiruse epitsenter, nagu Hiinas oli Wuhan. Koroonaviiruse tagajärjel on USA-s surnud juba 3170 inimest, võrdluseks: New Yorgi terrorirünnakus hukkus 2977 inimest. New Yorgis on nakatunute arv tõusnud üle 36 000. New Yorgi haiglates sureb inimene iga 3 minuti tagant.

Haiglatesse toodud inimeste hulk on kontrolli alt väljunud ning haiglates napib kohti. Puudus on kõigest: nii meedikutest, näomaskidest, hingamisseadmetest kui voodikohtadest. Olukord on nii hull, et see pani isegi New Yorgist pärit USA presidendi Donald Trumpi hääle värisema. New Yorgi haiglad on täis laibakotte, neile on järgi tellitud eraldi autod. Trump ütles, et pole kunagi midagi sellist näinud, vahendab Daily Mail.

New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo kutsus appi vabatahtlikke meedikuid. Ta hoiatas, et see, mis toimub praegu New Yorgis, jõuab varsti igale poole USA-s. Voodikohtade puudust leevendas veidi see, et Hudsoni jõe ääres randus naftatanker Comfort, mis on muudetud 1000 voodikohaga haiglaks. Lisaks paigaldatakse Central Parki 68 kohaga välihaigla.

Arvatavalt läheb olukord New Yorgis veel hullemaks, haiguspuhangu tippu oodatakse käesoleva nädala lõpus ja järgmise nädala alguses. Epideemia mõjutab ka tavalisi ameeriklasi. New Yorgi toidupankade uste taga on pikad järjekorrad, kus ootavad toitu ilma töö ja rahata jäänud inimesed. Olukord meenutab sõja-aegseid supikööke. Enne koroonat oli New Yorgis 1,2 miljonit toiduabi saajat, nüüd on neid kolm korda enam.

New Yorgi sümboli, Empire State Buildingu katusel pandi vilkuma kiirabi ohutuli ja see vilgub seal niikaua, kuni viirus on seljatatud.

Kommentaarid
(Külastatud 2,975 korda, 1 külastust täna)