KUUM: Koroonaviirus sulgeb ka Kanaari saared, lennujaamades valitseb kaos

Hispaanias koroonaviiruse tõttu kehtestatav eriolukord puudutab ka Kanaari saari, kus alates esmaspäevast piiratakse liikumist 15 päeva jooksul.

Peaminister Pedro Sanchezi korraldusega jäävad lahti vaid toidupoed ja apteegid. Liikuda on võimalik vaid tööle ja toidupoodi, vahendab Yle.

Gran Canarial tegutsev Soome ettevõtja räägib, et olukord on murettekitav. Märts on muidu novembri ja jaanuari kõrval Kanaaridel üks paremaid kuid. Ametivõimud pole ühendust võtnud, ainult raamatupidaja andis teada, et esmaspäeva hommikul kell 8 tuleb tegevus lõpetada. See tähendab, et turismihooaeg on läbi. Muidu kestis hooaeg kuni aprilli esimese nädala lõpuni.

Gran Canaria lennujaamas valitseb kaos. Lennujaam on rahvast täis. Paljud soomlased tahavad veel pääseda hädaolukorras kodumaale. Tavaolukorras oleks veel laupäeval olnud Maspalomase karneval, nüüd olid tänavad tühjad.

Koronavirus sulkee myös Kanariansaaret – Lauantaina Vicky Rosti soitti täydelle salille, Gran Canarian lentoasemalla kaaos

Espanjan pääministerin julistama poikkeustila harmittaa suomalaisravintoloitsijaa. Espanjan koronavirustilanteen vuoksi julistama poikkeustila astuu voimaan myös suomalaisten suosimilla Kanariansaarilla. Ihmisten liikkumista tullaan rajoittamaan 15 päivän ajan maanantaista alkaen. Maan pääministerin Pedro Sanchezin mukaan ainoastaan osa ruokakaupoista ja apteekit saavat olla auki. Liikkuminen sallitaan vain töihin ja ruokaostoksille.

Kommentaarid
(Külastatud 2,730 korda, 1 külastust täna)