KUUM: Koroonaviirus jõudis Aafrikasse

Kui seni oli Aafrikas koroonaviiruse nakatumisi väga vähe, siis nüüd on olukord muutumas. Koroonaviiruse uue epitsentri Euroopa kaudu on koroonaviirus jõudmas Aafrikasse.

Aafrikas, kus elab 1,2 miljardit inimest on teatatud nakatumiste kasvust Angoolas, Eritreas ja Ugandas. Angoolas tuvastati nakkus kahel 17-18. märtsil Portugalist tulnud mehel. Eritreas tuvastati nakkus 39-aastasel Norrast naasnud mehel, vahendab Iltalehti.

Ugandas tuvastati esimene nakatumine pühapäeval. Nakatunud inimene saabus Dubaist. Nakatumisi on tuvastatud ka Zimbabwes. Mauritiuse saarel on tuvastatud 14 nakatumist. Pühapäeval suri seal esimene inimene koroonaviirusse. Isik oli tulnud Dubai kaudu Belgiast.

Kõige rohkem on Aafrikas nakatumisi Egiptuses – 294. Saharast lõuna pool on kõige enam nakatumisi Lõuna-Aafrikas – 240. Paljud Aafrika riigid on sulgenud piirid. Koole on suletud ja avalikud üritused on ära jäetud. Aafrikas on hirm, et viirusega ei tulda toime, kuna meditsiin on seal kehvemal tasemel kui Euroopas.

Päivä 81: Korona leviää nyt Afrikassa

Iltalehti listaa päivä päivältä, miten koronavirus vaikuttaa eri puolilla maailmaa. Aiempia päiväseurantoja pääset lukemaan täältä (11.-18.3.) ja täältä (31.12.-10.3.). 1,2 miljardin asukkaan maanosa Afrikka on toistaiseksi säästynyt koronavirusepidemialta. Koko Afrikassa on todettu maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan vain noin 1 000 koronavirustartuntaa. Nyt tilanne on muuttumassa ja tartunnat ovat lähteneet lisääntymään.

Kommentaarid
(Külastatud 1,043 korda, 1 külastust täna)