KUUM: Kanada peaministri naine sai koroonaviiruse nakkuse, peaminister jäi koju karantiini

Kanada peaministri naisel Sophie Gregoire Trudeau’l tuvastati koroonaviiruse nakkus, mistõttu jäi peaminister Justin Trudeau koju kaheks nädalaks karantiini.

Peaministrilt endalt veel proovi ei võeta, kuna tal pole avaldunud haigusnähtusid. Kokku on Kanadas registreeritud 158 nakatumist koroonaviirusega, vahendab CTV News.

Gregoire Trudeau andis teada, et tal on „ebameeldivad viiruse sümptomid”, aga ta loodab varsti olla taas jalul.  Ta lisas, et kodus karantiinis olemine on hoopis midagi muud, kui see, mida paljud Kanada pered peavad üle elama.

Justin Trudeau jääb Kanada peaministriks edasi ja edastab täna, reedel pöördumise. Terviseametnikud püüavad nüüd välja selgitada isikuid, kes on olnud ühenduses Gregoire Trudeau’ga.

Gregoire Trudeau’l avaldusid gripilaadsed sümptomid pärast seda, kui ta naasis Ühendkuningriigist. Ta pöördus kohe arsti juurde, kui tal avaldusid sümptomid kolmapäeva õhtul. Eile neljapäeval teatas Justin Trudeau, et naine tunneb end juba paremini, aga oli mures.

Kanada peaministri lastel pole teataolevalt haiguse sümptomeid ja nad pole karantiinis. Kanada loodusressursside minister Seamus O’Regan ja rahvusvahelise kaubanduse minister Mary Ng on samuti kodus karantiinis.

Sophie Gregoire Trudeau tests positive for COVID-19; PM begins 14-day isolation

Sophie Gregoire Trudeau has tested positive for COVID-19, the Prime Minister’s Office confirmed. Prime Minister Justin Trudeau, who has been self-isolating at home with his wife, currently has no symptoms, the Prime Minister’s Office said.

Kommentaarid
(Külastatud 397 korda, 1 külastust täna)