KUUM: Itaalia paiskab võitlusse koroonaviirusega 10 000 arstitudengit

Itaalias jäetakse ära arstitudengite eksamid ning nad paisatakse haiglatesse, et võidelda koroonaviirusega. Paljud arstid on Itaalias haigestunud, samal ajal koroonapatsientide arv kasvab kiiresti, mistõttu vajatakse haiglatesse juurde personali.

Itaalias on koroonaviirusse surnud mõne nädalaga üle 2500 inimese ja nakatunute arv on kerkinud üle 31 tuhande. Lombardias on meditsiinisüsteem kokkukukkumise äärel, tunnistas piirkonda valitseva Liiga partei juht Matteo Salvini. Praegu on kasutusel kõik intensiivravi palatid ja hingamisseadmed, vahendab Reuters.

Eriti on kasvanud viimastel päevadel nakkusejuhtimite arv Lombardia pealinnas Milaanos. Viimaste nädalate jooksul on Lombardias intensiivravile toodud 1135 patsienti. Piirkonnas on aga ainult 800 intensiivravi kohta. Ametivõimud on loomas juurde sadu haiglakohti Milaano messikeskuses, aga sinna oodatakse veel hingamisseadmeid ja personali.

Endine peaminister Silvio Berlusconi teatas, et annetab messikeskusse rajatava uue haigla jaoks 10 miljonit eurot. Roomas sisustatakse koroonahaigete haiglaks erakliinik Columbus. Genovas võetakse haiglana kasutusele kruiisilaev.

Italy rushes new doctors into service as coronavirus deaths rise above 2,500

ROME (Reuters) – Italy will rush 10,000 student doctors into service, scrapping their final exams, in an effort to help the struggling health service cope with the coronavirus which claimed another 345 lives.

Kommentaarid
(Külastatud 589 korda, 1 külastust täna)