KUUM: Inglismaal kehtestatakse koroonaviiruse tõttu sõjaseisukord, sõjaväelased hakkavad valvama poode ja haiglaid, ettevõtted pannakse tootma meditsiinitarvikuid

Ühendkuningriigis korraldatakse sõjaaja-laadne mobilisatsioon, kus sõjaväelased hakkavad valvama poode ja haiglaid ning tööstusettevõtted pannakse tootma meditsiinitarvikuid.

Briti valitsuse otsusega suletakse üle 70-aastased eakad inimesed vähemalt 4 kuuks oma kodudesse, isegi juhul, kui nad pole haiged. Arstid valmistuvad patsientidega suhtlema üle interneti ja kasutusele võetakse sõjaväehaiglad, vahendab Daily Mail.

Inglismaal keelatakse ühtlasi massikogunemised, politsei saab õiguse vahistada koroonaviirusega kahtlusaluseid isikuid ning koolid peavad jääma avatuks. Lisaks tuuakse välja sõjaväelased, kes hakkavad pidama korda poodide ja haiglate juures. Valitsus võtab enda käsutusse tuhanded erahaiglate voodikohad. Ettevõtted peavad oma töö ümber korraldama, et hakata tootma meditsiinivahendeid nagu hingamisaparaadid.

Pered peavad end isoleerima karantiini, kui kasvõi üks pere liige haigestub. Politsei loobub pisemate kuritegudega tegelemisest ning reageerib ainult tapmistele, et vabastada ressurssi.

Välistatud pole tervete linnade või piirkondade eraldi isoleerimine sõjaväe poolt. Tegemist on Briti valitsuse suhtumise täispöördega võrreldes mõne päeva taguse ajaga, kus valitsus oli otsustanud jätta reageerimata ülejäänud Euroopa riikide otsustele piirangute kohta.

Sõjaväelased hakkavad puhastama ja ette valmistama tühjalt seisvaid hooneid, et neid kasutada haiglate ning surnukuuridena. Inglismaal on ligi 4000 intensiivravi voodikohta ja enamus neist on juba täis, kas siis olemasolevate patsientide või koroonaviiruse haigetega.

Coronavirus deaths in the UK almost double overnight to 21

Blanket quarantining of the elderly will be enforced in the next 20 days as Boris Johnson ratchets up efforts Doctors are preparing to give isolated patients advice over video link and army hospitals will be used The drastic measure is wrapped into a wider package of emergency powers to stem the spread of the virus It came as Britain’s COVID-19 death rate almost doubled as ten more people died, bringing total deaths to 21 Coronavirus symptoms: what are they and should you see a doctor?

Kommentaarid
(Külastatud 19,000 korda, 1 külastust täna)