KUUM: Hiinas Wuhanis ei tuvastatud esimest korda ühtegi uut nakatumist

Viimase ööpäeva jooksul ei tuvastatud koroonaviiruse algses koldes ja haiguspuhangu epitsentris Hiinas Wuhanis mitte ühtegi uut nakatumist.

Viirus hakkas Wuhanis levima teadaolevalt juba 2019. aasta novembri alguses. Detsembrikuus tuvastasid arstid, et tegemist on senitundmatu ohtliku haigusega, mis meenutab Hiinat paarkümmend aastat tagasi räsinud SARS-i, aga mis on veel karmim.

Selle asemel, et hakata uut haigust tõrjuma, lasi Hiina kommunistlik valitsus 1. jaanuaril vahistada 8 arsti, kes olid levitanud „alusetuid kuulujutte senitundmatu haiguse kohta”. Hiina valitsuse aeglast reaktsiooni peetakse põhjuseks, miks ohtlik haigus üle maailma levis.

Hiinas asuti haigust piirama jaanuari lõpus, mil paljud inimesed olid juba nakatunud. Ligi kaks kuud on Hiinas olnud väga karmid meetmed haiguse piiramiseks, kuni selleni välja, et inimesed on lukustatud nende kodudesse ja piiratud igasugust liikumist. Ligi miljard inimest suleti kodudesse karantiini. Samaaegselt on pidevalt tänavaid ja asutusi desinfitseeritud.

Kommentaarid
(Külastatud 341 korda, 1 külastust täna)