KUUM: Austria ja Sloveenia sulgesid piiri Itaaliaga

Austria ja Sloveenia teatasid täna teisipäeval, et kehtestasid piirangud Itaaliast tulijatele. Austria keelustas kõik lennukid ja rongid Itaaliast, Sloveenia teatas, et sulgeb 232-kilomeetrise piiri Itaaliaga.

Sloveenia peaminister Marjan Sarec põhjendas piiri sulgemist sellega, et itaallased ei tohiks ringi reisida, aga keegi seda nõuet ei järgi, vahendab The Local.

Sarec lisas, et tegemist pole piiri hermeetilise sulgemisega, aga see aitab piirata viiruse kontrollimatut levikut ühest riigist teise. Piiri sulgemine tähendab piirikontrolli kehtestamist. Kaubavedusid piirang ei puuduta.

Austria reisikeelu alt on väljas samuti kaubaveod, siis arstitõendiga inimesed ja koju naasvad austerlased, kes nõustuvad kahe nädala pikkuse karantiiniga. Austria piiri sulgemine tähendab seda, et käigust jäävad ära Müncheni ja Veneetsia vahel sõitvad rongid.

Austria keelustab kõik enam kui 500 osasvõtjaga väliüritused ja enam kui 100 osavõtjaga siseüritused kuni aprilli alguseni. Viini ooper jätab ära kõik etendused kuni 31. märtsini. Õppetöö kõigis ülikoolides peatati alates esmaspäeva õhtust.

Austrias on praegu 182 ja Sloveenias 32 kinnitatud nakatumise juhtu.

Kommentaarid
(Külastatud 725 korda, 1 külastust täna)