KUUM: Aasia riike ähvardab koroonaviiruse teine laine, sest viirus on hakanud välismaalt uuesti sisse imbuma

Kui alguses olid Aasia riigid need, kust koroonaviirus levima läks, siis nüüd ähvardab Aasia riike koroonaviiruse teine laine, mis on sisse toodud välismaalt.

Nii Lõuna-Koread, Hiinat kui Singapuri ähvardab koroonaviiruse sissetoomine mujalt, peamiselt Euroopast. Hiinas tuvastati eile kolmapäeval tervelt 34 uut nakatumise juhtu, mis olid toodud sisse välismaalt, vahendab BBC.

Singapur teatas 47 uuest juhtumist, millest 33 olid välismaalt sisse toodud. Välismaa juhtumitest 30 olid kodumaale tagasi pöördunud singapurlased.

Lõuna-Koreas hüppas kolmapäeval nakatumiste hulk 152 peale, aga pole teada, kui paljud neist tulid välismaalt.

Aasia riikides saadi juba koroonaviiruse levik kontrolli alla, aga nüüd kardetakse, et kui meetmeid leevendatakse, siis hakkab viirus uuesti levima. Seetõttu piiratakse Aasia riikides jätkuvalt inimeste liikumist.

Praegu, 18. märtsi seisuga on maailmas registreeritud 215 955 koroonaviirusega nakatumist ja 8749 surma. Maailma Terviseorganisatsiooni info kohaselt on suurem osa nakatumistest Euroopas ja Kagu-Aasias.

Asian nations face second wave of virus cases

South Korea, China and Singapore are among the Asian countries facing a second coronavirus wave, spurred by people importing it from outside. China, where the virus first emerged, reported no new domestic cases on Thursday for the first time since it started recording numbers in January.

Kommentaarid
(Külastatud 2,328 korda, 1 külastust täna)