Koroonanakkuse saanud 38-aastane soome mees: kõik algas kuivast köhast

38-aastane terve Helsingi mees sai koroonaviiruse nakkuse Austrias puhkusereisil käies. Ta naasis laupäeval ja vaevused algasid pühapäeval.

Mees räägib, et kõik algas kuivast köhast. Lisaks sellele oli kerge rõhumine ülemistes hingamisteedes. Samas polnud vaja valuvaigisteid võtta, räägib mees MTV-le.

Vaevused olid sarnased tavalise gripiga. Lisaks lihasevalule ja väiksele palavikule olid tavalised hingamisteede vaevused. 38-aastane mees on allergiale vaatamata terve.

Nakatumise täpne allikas on mehele teadmata. Austria Tirooli kanti ei peetud töökord veel ohupiirkonnaks. Mees naasis Tiroolist laupäeval, vaevused algasid pühapäeval. Algul arvas mees, et tegemist on tavalise gripiga ja jäi töölt esmaspäeval koju.

Esmaspäeva õhtul lisati mehe sihtkoht ohupiirkondade hulka ja mees helistas koroonaviiruse nõuandetelefonile, kust sai juhised minna järgmisel päeval tervisekeskusse proove andma. Nakatumine kinnitati eile telefoni teel. Mees puutus vahepeal kokku nelja inimesega, kes on kõik karantiinis.

Mees ise on karantiinis järgmised kaks nädalat, enne kui proovid näitavad, et haigus on kadunud. Õnneks saab toidupoest kauba koju tellida. Ostud jäetakse ukse taha. Mees tunnistab, et ei taha võtta vastutust kellegi nakatamise eest, see tekitaks kehva enesetunde.

Muidu veedab mees aega netis surfates, telekat vaadates ja uudiseid jälgides. Eriti ta ei muretse, aga ei taha haigust ka liiga kergelt võtta. Kui vaatab välismaa numbreid, siis saab aru, et see võib olla ohtlik haigus. Seetõttu lamab ta kodus palju ja annab kehale võimaluse haigusega võidelda.

Kommentaarid
(Külastatud 6,527 korda, 1 külastust täna)