Kole lugu: Helsingis tuli tapmisähvarduste tõttu söögikohad kinni panna

Soomes on keelatud üle 10 inimesega üritused, aga näiteks söögikohti, baare ja ööklubisid see keeld otseselt ei puuduta. Samas pidi Night People Group sulgema oma söögikohad Helsingis ja seda mitte koroonaohu ega valitsuse korralduste, vaid söögikohtadele tulnud tapmisähvarduste tõttu.

Ettevõttel Night People Group on üle Soome kokku 17 söögikohta. Ettevõtte juht rääkis, et praegu on kõik Helsingi söögikohad suletud. Sulgemise otsus tuli sellest, et söögikohad hakkasid saama tapmisähvardusi, vahendab MTV.

Leiti, et oht on suur ja mitte koroona oht, vaid muu oht, kuna tapmisähvardused lubati täide viia, kui söögikohti ei suleta. Ettevõtte juht Antti Raunio tunnistas, et sellist meelsust poleks soomlastest oodanud.

Ähvardusi on saanud sotsiaalmeedia kaudu ka teised söögikohad, kuigi tegutsetakse kõikide reeglite kohaselt. Valitsus on andnud selged juhised ja nende järgi tegutsetakse. Inimesed on hirmul ja paanikas, aga tasuks enne mõelda, kui teha tapmisähvardusi, ütles ettevõtte juht. Iga täiskasvanud inimene peaks ise otsustama, kas on mõistlik minna välja sööma või ööklubisse.

Kommentaarid
(Külastatud 909 korda, 1 külastust täna)