Kole: Koroonaviirus jõudis hooldekodusse – korraga 75 nakatunut ja 20 surnut

Koroonaviirus jõudis Madriidis privaatsesse vanurite hooldekodusse Monte Hermoso. Hooldekodu töötajate ja elanike hulgas on 75 nakatunut ja 20 surnut.

Terviseametnike info kohaselt tuleb 200 elanikuga hooldekodus veel surmajuhtumeid. Hooldekodusse on saadetud arst, hingamisseadmeid ja näomaske, vahendab El Mundo.

Epideemia puhkes hooldekodus 8. märtsil, pärast seda keelati kõik külastused. Lähedaste sõnul polnud hooldekodu teavitanud elanikke olukorrast. Samuti ei palutud abi ega vahendeid Madriidi linnalt. Lähedaste väitel olid vanurid jäetud lihtsalt surema.

Laupäeval kutsuti ühele hooldekodu 86-aastasele elanikule kiirabi, kuna tal tõusis 39 palavik. Haiglasse aga eakat naist ei viidud, kuna ta ei täitnud kriteeriume. Nüüd ei tea naise tütar, kus on tema ema surnukeha, see on kuhugi kadunud.

Hispaanias on meditsiinisüsteem koroonaviiruse surve all kokku kukkunud, seetõttu eakaid patsiente enam haiglasse ei võeta. Pärast seda juhtumit on Madriidis võetud hooldekodud suurema vaatluse alla. Hooldekodu juhtumit hakkas uurima Madriidi prokuratuur.

Hispaanias oli eilse, kolmapäevase seisuga 13 700 nakatunut ja 598 surmajuhtumit. Pealinnas Madriidis on nakatunuid 5637 ja surnuid 390. Hispaanias on seoses koroonaviiruse epideemiaga kehtestatud karm karantiin, kus kodust tohib väljuda ainult tööle või toidupoodi minekuks.

Hispaanias prognoositakse, et haiglasse viiakse järgnevate nädalate jooksul 278 435 patsienti ja sureb 36 000 inimest.

La Fiscalía investiga la muerte de 20 ancianos por coronavirus en una residencia en Madrid

El Defensor del Paciente ha denunciado las muertes de los ancianos de la residencia Monte Hermoso La Fiscalía de Madrid investiga la muerte de al menos 20 ancianos en la residencia de mayores Monte Hermoso de Madrid por coronavirus.

Kommentaarid
(Külastatud 16,240 korda, 1 külastust täna)