KOLE: Itaalia meditsiin on koroonaviiruse all kokku kukkunud, vanureid enam ei ravita

Itaalia meditsiin on koroonaviiruse all kokku kukkunud ja haiglates valitakse suure ülekoormuse tõttu patsiente nagu sõja ajal – vanureid enam intensiivi ei võeta ja nad jäetakse koju surema.

Itaalia anestesioloogia ja intensiivravi ühingu juhendi kohaselt ei võeta patsiente enam järjekorras haiglasse sisse, vaid lähtuvalt sellest, milline on tõenäosus ellu jääda, vahendab Daily Mail.

Uus kord tähendab ka seda, et intensiivist eemaldatakse seal varem olnud vanemad patsiendid, et teha ruumi noorematele. Paljud patsiendid vajavad hingamisaparaadi abi, aga aparaatidest on suur puudus. Praegu on Itaalias abivajajaid ligi 10 000, aga hingamisaparaate on riigis ainult 3000, see tähendab, et need 7000 inimest surevad.

Lombardias on Itaalias kõige paremal tasemel arstiabi, aga kui seal on juba suur kriis, siis ei taha keegi mõelda, mis juhtub Itaalia lõunaosas, kus tase on kehvem. Rooma on koroonaviiruse arengu osas Milaanost ligi 10 päeva maas, vahendab ITV.

Lapsed ei haigestu raskelt, aga kannavad haigust edasi ja ilma haigusnähtudeta lapsed sõna otseses mõttes tapavad oma vanavanemad, kui küll lähevad.

Itaalia haiglates on kõik muud tegevused ja operatsioonid lõpetatud ning teiste erialade arstid on pandud tegelema koroonaviiruse patsientidega. Haiglas on sees ka nooremad, 20-aastased patsiendid, kel on koroonaviirusest tingitud ägeda kopsupõletiku tõttu hingamisraskused.

‘Healthcare on brink of collapsing’: Doctors share stories from inside the Italy coronavirus quarantine

I’m just back from Italy and “enjoying” my first day of self-isolation. Getting a real picture of how bad the situation is, especially in Lombardy and the north, has been really difficult for TV news because movement is so restricted, access to the overwhelmed hospitals impossible and the danger of infection so great.

Kommentaarid
(Külastatud 9,610 korda, 1 külastust täna)