Kas Maailma Terviseorganisatsioon mängis Hiinaga kokku, et koroonaviirust üle maailma levitada?

Sotsiaalmeedias spekuleeritakse, et Maailma Terviseorganisatsioon WHO mängis Hiinaga kokku, et maailma tähelepanu ohu suhtes hajutada ja viirust üle maailma levitada.

Veel 14. jaanuaril, mil koroonaviirus juba Hiinas möllas ja loetud päevad enne koroonaviiruse epitsentri Wuhani sulgemist, levitas WHO infot selle kohta, et viirus ei nakatugi inimeselt inimesele. See oli teadlik vale, mida levitasid Hiina võimud ja mida WHO levitas üle terve maailma, aidates sellega kaasa maailma nakatamisele ohtliku viirusega.

Maailma riikide terviseametnikud tuginesid heauskselt WHO infole, kinnitades, et koroonaviirus ei kujuta endast mingit ohtu. Seoses sellega lasti Hiina turistidel vabalt reisida igale poole maailma. Hiinat on hiljem ühtlasi kritiseeritud moonutatud info edastamises viirusega nakatunud ja viiruse tagajärjel surnud inimeste kohta.

WHO on koroonakriisis algusest peale Hiinat kaitsnud ja toetanud. Kui viirust hakati kutsuma Wuhani viiruseks, siis pani WHO viirusele nimeks COVID-19 ja soovitas kõigil seda uut nime kasutada. Hiljem on Hiina võimud korduvalt levitanud teooriat, et viirus on Wuhani ja mujale Hiinasse sisse toodud kas USA või mõne muu vaenuliku riigi poolt.

Kommentaarid
(Külastatud 1,596 korda, 1 külastust täna)