Itaallased hoiatavad ülejäänud Euroopat: Ärge korrake meie vigu

Itaallased hoiatavad ülejäänud Euroopat, et ei korrataks Itaalia vigu. Itaalia jäi hiljaks inimeste sulgemisega kodudesse ning igasuguse liikumise piiramisega, seetõttu ollakse nüüd olukorras, kus on üle 20 tuhande nakatunu ja meditsiinisüsteem on kokku varisenud.

Itaalia ajakirjanik Mattia Ferraresi kirjutab, et Itaalia ei võtnud tarvitusele karmimaid meetmeid ning nüüd on haiguse levik kontrolli alt väljunud. Nüüd kutsutakse Itaalias üles ohverdama oma isiklikke vabadusi terve ühiskonna hüvanguks, kirjutab Ferraresi väljaandes Boston Globe.

Ferraresi märgib, et kuni eelmise nädalani suutis Itaalia universaalne arstiabisüsteem hoolitseda kõigi eest. Nüüd on aga arstiabi viiruse tõttu kokku varisenud, kuna väga paljud inimesed ei võtnud haigust tõsiselt. Ajakirjanik tunnistab, et Itaalias oleks saanud päästa palju enam inimesi, kui inimesed oleks püsinud kodus.

Ajakirjanik märgib, et olukorras, kus kõigi elud on kaalul, siis on tõeline vabadus see, kui järgitakse ette antud juhiseid.

Itaalia Brescia haigla intensiivraviosakonna juhataja dr Giuseppe Natalini räägib ajalehele The Times, et Itaalia olukord on katastroofiline ja kujuteldamatu. Ta tunnistab, et kui keegi oleks talle öelnud veel 21. veebruaril, et täna on olukord selline, siis ta poleks seda uskunud. Kaks-kolm nädalat tagasi oleks arst pidanud ülikarme meetmeid ülereageerimiseks, nüüd aga enam mitte. „Te peate olema lollid, kui samasse ämbrisse astute,” hoiatab arst inimesi teistes Euroopa riikides.

Itaalias on praegu kehtestatud karm kord, kus kõik peavad püsima kodus. Kõik poed, välja arvatud toidupoed ja apteegid on suletud. Inimesed peavad töötama kodus, välja arvatud erijuhud politsei loal. Koolid ja ülikoolid on suletud. Korrarikkujaid ähvardab arest kuni 3 kuud.

A coronavirus cautionary tale from Italy: Don’t do what we did – The Boston Globe

The hospital in Bergamo was not the only hospital in the area dealing with a lack of capacity and rationing of care. The same day, I heard from a manager in the Lombardy health care system, among the most advanced and well-funded in Europe, that he saw anesthesiologists weeping in the hospital hallways because of the choices they are going to have to make.

Kommentaarid
(Külastatud 12,382 korda, 1 külastust täna)