Itaalia numbrid näitavad, et koroonaviirus EI OLE gripp, see on kordades tapvam

Seni on ametivõimud väitnud jäärapäiselt, et koroonaviirus on nagu gripp, aga Itaalia numbrid näitavad, et koroonaviirus on kordades ohtlikum ja tapvam kui gripp.

Juures olevast graafikust on näha gripi intensiivravi juhtumid Itaalias käesoleval kuul ning kõrval on koroonaviiruse näitajad. Helesinide tulp on gripi intensiivravi juhtumid ja tumesinine tulp gripi surmad, kollane tulp on koroonaviiruse intensiivravi juhtumid ja punane tulp koroonaviiruse surmad.

Graafikust on näha, et koroonaviiruse puhul on juba puhangu alguses surmasid rohkem kui gripi puhul intensiivravi juhtumeid haiguse kõrgperioodil. Itaalia arstid tunnistavad, et neid viidi samuti eksiteele juttudega, et koroonaviirus on nagu gripp, mida ta ei ole.

Ühtlasi on hakatud tõsiselt kahtlema Hiina edastatud andmetes, kuna ainuüksi ühes Itaalia piirkonnas on juhtumeid ja surmasid samapalju kui oli terves Hiinas – see pole lihtsalt võimalik. Hiina ekslikud andmed aga tekitasid ametivõimudes väärarusaama, mida on levitatud mitu kuud, mistõttu riigid pole suureks hädaohuks jõudnud valmistuda. Hiina arstid on ohu eest hoiatanud, aga neil pandi suu kinni.

Kommentaarid
(Külastatud 7,966 korda, 1 külastust täna)