Itaalia linnake testis kõiki elanikke ja sai koroonaviirusest lahti

Väike Vò linnake Lombardia maakonnas Itaalia koroonaviiruse epitsentris otsustas testida kõiki 3300 elanikku ja on nüüd viirusevaba.

Märtsi algul testiti kõiki linna elanikke, leiti 90 positiivset isikut, kellest enamusel puudusid haigusnähud. Kõik viirusega isikud pandi koju karantiini.

Ilma testimata oleks need 90 isikut viirust edasi kandnud. Linn isoleeriti, 2 nädala pärast testiti uuesti ja juhtumite arv oli kukkunud 90 protsenti. Nüüd pole linnas olnud juba mitu päeva ühtegi juhtumit. Linnast on viirus taandunud.

Lõuna-Korea on samuti testinud väga suurel hulgal inimesi ja juhtumite hulk on kiiresti vähenenud. Maailma Terviseorganisatsioon WHO on soovitanud riikidel rohkem testida. Nii on võimalik isoleerida viirusekandjad ja nakatumist piirata. Siiani pole aga WHO soovitanud üldist testimist, millega sai hakkama Vò linnake.

Kommentaarid
(Külastatud 1,989 korda, 1 külastust täna)