Itaalia endine peaminister maailmale koroonaviiruse kohta: Ärge alahinnake seda haigust

Itaalia endine peaminister Matteo Renzi ütles telekanalile MSNBC antud intervjuus kogu ülejäänud maailmale koroonaviiruse kohta soovituse mitte alahinnata seda haigust.

„Olukord on tõesti väga halb,” märkis Renzi. Ta lisas, et itaalia rahvas reageeris väga jõuliselt, lauldes oma koduakendel riigi hümni.

Renzi märkis, et probleemiks on teadmised, kuidas haigusega võidelda, kuna haigus levib väga kiiresti. Nüüd uuritakse eeskujusid Lõuna-Koreas ja Singapuris, kuidas seal haigus kontrolli alla saadi. See tähendab ühtlasi teaduse rolli olulisust. Samuti ei saa poliitikud seda probleemi enam alahinnata.

Renzi märkis Hiina kohta, et sealne viis haigust tõrjuda oli efektiivne, aga mitte eriti demokraatlik. Koroonaviiruse põhiline probleem on selles, et korraga vajab haiglaravi väga palju inimesi. Kui aga suudetakse haiguse levikut piirata, siis on võimalik haiglates inimesi ravida.

Koolide kohta ütles Renzi, et tuleks sulgeda kõik koolid ja ülikoolid. See, et Itaalias katkestati kuuks ajaks jalgpallimängud, tähendab väga suurt ohverdust. Itaalias suleti koolid ja ülikoolid, keelati spordivõistlused ning kasutatakse uut tehnoloogiat nakatunud inimeste tuvastamiseks.

Renzi ütles, et haigust on võimalik seljatada, kui iga inimene igas maailma riigis saab aru, et tähtis on tegutseda nüüd ja kohe. Mitte täna, homme ega järgmisel nädalal, vaid nüüd ja kohe. Renzi rõhutas, et pole nõus mõnede kolleegide väidetega, et see pole probleem, kui vanemad inimesed surevad. Kui me kaotame oma vanemad ja vanavanemad, siis on see suur tragöödia. Nii et järgige seadust, alluge piirangutele, et haiguse levikut ära hoida. See on inimeste moraalne kohus, märkis Renzi.

Renzi: Don’t underestimate the situation

Former Italian Prime Minister and current Senator Matteo Renzi warns Americans not to underestimate the situation when it comes to coronavirus. He speaks to MSNBC’s Ali Velshi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,383 korda, 1 külastust täna)