Itaalia arstid: „Meid on tabanud tsunami!” – süüdistavad neid, kes soovitavad vältida paanikat, kuna see hajutab valvsust

Itaalia arstid tunnistavad, et koroonaviirus tabas ravisüsteemi nagu tsunami ning süüdistatakse neid, kes soovitavad vältida paanikat, kuna see hajutab inimeste valvsust.

Itaalia arstid räägivad, kuidas olukord on läinud käest, kuna arstid haigestuvad ja patsiente pole võimalik ravida. Infarktidele enam ei reageerita ning vanemad inimesed jäetakse haiglate ukse taha. Arstid ütlevad, et vaja on rohkem paanikat, sest vastasel korral ei võta inimesed asja tõsiselt, vahendab Daily Mail.

Itaalia arst Daniele Macchini räägib, et ta saab aru vajadusest mitte paanitseda, aga samas ei jõua sõnum ilma paanikat tekitamata inimestele muidu kohale. Inimesed alahindavad seda katastroofi, kui soovitatakse mitte paanitseda.

Arstid hoiatavad, et inimesed ei läheks poodide juurde tunglema ega järjekorda seisma, kuna seal võib just nakatuda. Arstid võrdlevad olukorda sõja ajaga, kus raskes seisus patsiente tuleb peale nii palju, et peab valima, keda võtta, keda jätta. Meedikud töötavad Itaalias praegu 200-protsendilise koormusega, kus operatsioonisaale muudetakse kiirkonnas intensiivravi palatiteks.

Kõik muud protseduurid peale koroonaviiruse on kõrvale lükatud ning teiste erialade arstid on pandud sundkorras tegelema koroonaviiruse patsientidega, kuigi neil pole selleks ettevalmistust. Mitmeid üle 65-aastaseid patsiente enam haiglatesse vastu ei võeta.

Meedikud ise haigestuvad ja on emotsionaalselt kurnatud, kuna ei suuda aidata patsiente, kes järjest kätte ära surevad. Itaalia arstid hoiatavad, et sama kordub mujal, kui midagi ette ei võeta. Nad hoiatavad, et selle haiguse puhul ei saa mõelda, et see on mingi kolmanda maailma haigus. Arvatakse, et ülejäänud Euroopa on Itaaliast umbes kahe nädala võrra maas. Itaalia arstid märgivad, et neil algas kõik samuti üksikute juhtumitega.

Kommentaarid
(Külastatud 4,743 korda, 1 külastust täna)