Iraan vabastas koroonaviiruse leviku tõttu üle 54 000 vangi

Iraan vabastas koroonaviiruse leviku tõttu erakorralise abinõuna üle 54 000 vangi, et nad ei jääks vanglasse lõksu.

Enne vabastamist võeti vangidelt proovid ja tuvastati, et nad pole haigestunud. Need vangid, kelle karistuse pikkus on üle 5 aasta välja ei pääse, vahendab BBC.

Vabastatute hulgas on ka Briti-Iraani heategevustöötaja Nazanin Zaghari-Ratcliffe. Naise abikaasa oli enne seda spekuleerinud, et naine on haigestunud, aga temalt ei taheta proovi võtta.

Iraanis levib ohtlik viirus väga kiiresti, täna kasvas nakatunute arv 50 protsenti juba teist päeva järjest ja see on praegu ametlikel andmetel 2336. Tegelik number arvatakse olevat palju suurem. Nakatunud on paljud Iraani ametnikud. Üks viimastest nakatunutest on Iraani erakorralise meditsiini ülem Pirhossein Kolivand

Iran frees 54,000 prisoners to combat coronavirus

Iran has temporarily released more than 54,000 prisoners in an effort to combat the spread of the new coronavirus disease in crowded jails. Judiciary spokesman Gholamhossein Esmaili told reporters that the inmates were granted furlough after testing negative for Covid-19 and posting bail. “Security prisoners” sentenced to more than five years will not be let out.

Kommentaarid
(Külastatud 1,137 korda, 1 külastust täna)