Inglismaal võtsid meedikud kaitsevahendina kasutusele prügikotid

Inglismaal võtsid meedikud kaitsevahendite puuduses kasutusele prügikotid. Varem oli sama tehtud vahendite puudusel juba Hiinas ja Iraanis.

Londoni Northwick Parki haigla meedikud pandi omale prügikotid nii selga kui pähe. Jalas kantakse Wellingoni kummikuid, mida saab korduvalt kasutada, vahendab Daily Telegraph.

Meedikud tunnistavad, et hakkasid prügikotte kasutama olude sunnil, kuna kaitsevahenditest on suur puudus. Mitmed meedikud on juba ise haigestunud ja meedikud ravivad nüüd haiglas oma kolleege, kes on saanud haiguse patsientidelt.

Haigete eest hoolitsevad meedikud räägivad, et intensiivis on palju noori inimesi, kel on astma või diabeet ja kes muudkui köhivad ja köha järgi ei jää. Ühtlasi räägivad meedikud, et nad ei julge koju minna, kuna kardavad, et viivad nakkuse oma lähedastele.

Inglise haiglates ei täideta enam Maailma Terviseorganisatsiooni WHO antud juhiseid kaitsevahendite osas, kuna valitseb suur vahendite nappus. WHO näeb ette peast jalatallani kaitseülikonda ja visiiri, aga meedikud kannavad tavalist näomaski, kindaid ja lühikest seelikut. Liiguvad jutud, et Briti terviseameti varud on otsakorral.

Exhausted nurses at overwhelmed London hospital wore bin bags to protect themselves from coronavirus

A major London hospital became the first in the country to be overwhelmed by coronavirus as exhausted nurses revealed they were wearing bin bags to protect themselves. In a message to staff, Northwick Park Hospital in Harrow said it had no critical care beds left after a sudden surge in patients infected with Covid-19.

Kommentaarid
(Külastatud 1,068 korda, 1 külastust täna)