Inglismaal seoses koroonaviirusega midagi erilist ette ei võeta, lastakse osal inimestest surra

Erinevalt teistest riikidest inglismaal mingeid erilisi keeldusid ette ei võeta, vaid lepitakse sellega, et paljud haigestuvad ja osa inimestest surevad.

Briti peaminister Boris Johnson ütles täna, et tegemist on terve põlvkonna kõige hullema kriisiga ja et nakatunud on juba ligi 10 000 Briti kodanikku. „Paljud surevad,” ütles peaminister. Sellele vaatamata koole ei suleta ja avalikke üritusi nagu spordivõistlusi ei keelustata, vahendab Daily Mail.

Küll on Inglismaal keelatud üle 70-aastaste kruiisireisid ning kooliekskursioonid välismaale. Iirimaal on samas otsustatud järgmisest nädalast koolid sulgeda.

Johnson tunnistas, et varasemad koroonaviiruse võrdlused tavalise gripiga ei pidanud paika. See viirus on palju ohtlikum ja levik on laiem. Peaminister tunnistas, et paljud briti pered kaotavad oma lähedased. Ühendkuningriigis oodatakse haigestumiste tippu 10-14 nädala pärast ehk juunikuus. Johnson samas ei välistanud koolide sulgemist tulevikus.

Boris Johnson steps up coronavirus response after Cobra crisis meeting

Boris Johnson has chaired a meeting of Cobra emergence committee as response to the disease escalates At press conference PM said UK’s moving from ‘contain’ phase to desperate efforts to ‘delay’ the virus spread Anyone with coronavirus-like symptoms being told to self-isolate but not contact their GP unless gets worse

Kommentaarid
(Külastatud 1,563 korda, 1 külastust täna)