Hispaaniasse Hiinast ostetud koroonaviiruse testid on ebatäpsed

Hispaania meedia annab teada, et Hiinast ostetud koroonaviiruse testide täpsus on vaid 30 protsenti, kuigi peaks olema vähemalt 80 protsenti.

Hispaania ostis suures koguses teste selleks, et hakata inimesi testima ja saada teada, kui paljud on koroonaviirusega nakatunud. Laborite ja haiglate analüüsi põhjal aga Hiina testid ei tööta, vahendab El País.

Hispaania allikad väidavad, et Hiina testid on ebatäpsed ja neid ei saa kasutada. Kiirestid on valmistatud Hiinas Shenzheni firmas Bioeasy. Testide täpsus on vaid 30 protsenti, kuigi see peaks olema üle 80 protsendi.

Hiina testide ebatäpsus tähendab, et tuleb kasutada edasi seni kasutusel olnud polümeraasi ahelreaktsiooni teste, mis on täpsed, aga mis võtavad kauem aega, kuni kuus tundi.

Kiirtestid on sarnased rasedustestiga. Nende puhul võetakse proov samuti hingamisteedest, aga tulemus selgub kiiremini, 10-15 minutiga. Praegu on valitsus ostnud 340 000 kiirtesti ja on tellinud veel 5,5 miljonit kiirtesti, aga pole teada, kas neid saab üldse kasutada.

Kiirtesti kohta on pandud veebi üles ka video:

Kommentaarid
(Külastatud 774 korda, 1 külastust täna)