Hispaanias pannakse majandus seisma, aga mitte täielikult

Hispaania valitsus on otsustanud alates homsest esmaspäevast külmutada kogu majanduse, välja arvatud hädavajalikud tootmistegevused ja teenused. Sama sammu võttis nädal tagasi ette Itaalia.

Majandus pannakse Hispaanias seisma esmaspäevast, 30. märtsist kuni neljapäeva, 9. aprillini kaasa arvatud. See ei puuduta ettevõtteid, mis on juba üle läinud kaugtööle, vahendab El País.

Kaubanduse vallas jäävad tegutsema toidu ja jookide müüjad, apteegid, meditsiinitoodete, optika ja ortopeediliste toodete müüjad, hügieenitoodete müüjad, ajakirjanduse kioskid, tanklad, tubakapoed, tehnikatoodete ja telekomi esindused, lemmikloomapoed, veebikaubandus, telefoniteenuse müüjad ning pesulad. Pangad jäävad samuti tööle. Kõik teised asutused tuleb sulgeda.

Tootmise poolelt jäävad tegutsema põllumajandus- ja kalandusettevõtted, töörõivaste ja farmaatsiatoodete tootjad, transpordiettevõtted, samuti energia-, vee- ja telekomiettevõtted. Kõigi ülejäänud ettevõtete töötajad peavad kaheks nädalaks koju jääma ja neile kompenseeritakse töötasu. Töötajad peavad hiljem töötunnid tagasi tegema, näiteks ühe tunni kaupa päevas, kuni 31. detsembrini. Kokku tuleb tagasi teha 8 tööpäeva.

Hispaanias on tänase, pühapäevase seisuga tuvastatud ligi 80 000 koroonaviirusega nakatumist ja üle 6500 koroonasurma. Intensiivis on 4165 patsienti.

¿Qué actividades se consideran esenciales?¿Quién podrá seguir acudiendo al trabajo?

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, ha anunciado este sábado la paralización de todas las actividades no esenciales desde el próximo lunes 30 de marzo hasta el jueves 9 de abril, ambos inclusive. La medida, que implica un ulterior endurecimiento en la acción para frenar la expansión del coronavirus, se aprobará mañana domingo en un Consejo de Ministros extraordinario.

Kommentaarid
(Külastatud 698 korda, 1 külastust täna)