Hiina koroonaviiruse ekspert: Tervest maailmast saab Wuhan

Hiina koroonaviiruse ekspert hoiatab, et praeguse arengu juures saab tervest maailmast Wuhan, kuna nakkus levib samamoodi nagu algul haiguse epitsentris.

Pekingi juhtiv koroonaviiruse asjatundja Dr Zhong Nanshan märgib, et praegu edeneb viirus maailmas samamoodi nagu algul viiruse epitsentris Hiinas Wuhanis, vahendab Daily Mail.

Dr Zhong õhutab maailma riike tegelema intensiivsemalt viiruse leviku peatamisega. Väljaspool Hiinat on ametlikult registreeritud juba 40 000 nakatumist ja suremus on 3,2 protsenti. See protsent on väga kõrge ja sarnane Wuhaniga.

Dr Zhong märkis, et Hiinas oli koroonaviirus juba kontrolli all, aga see on tulnud uuesti sisse koos inimestega, kes naasevad välismaalt ja kel puuduvad haiguse sümptomid. Asjatundja väitel pole tõenäoline, et haigusele leitakse ravim lähemate kuude jooksul, mistõttu on ainus võimalus haigust ohjeldada kehtestada karmid meetmed. Dr Zhong lisas, et kui maailmas järgitaks Hiina eeskuju, oleks pandeemia juunikuuks möödas.

Will the whole world turn into coronavirus epicentre Wuhan?

Remarks were made by Dr Zhong Nanshan, Beijing’s leading medical advisor He said the outbreaks outside of China resembled the early pattern in Wuhan He urged world leaders to impose draconian measures to contain the pandemic Comes as officials said that Europe is now the new epicentre of the coronavirus Coronavirus symptoms: what are they and should you see a doctor?

Kommentaarid
(Külastatud 5,320 korda, 1 külastust täna)