Helsingis tuvastati ühel peol olnud inimesel koroonaviirus, aga sellest avalikult ei teavitatud

Helsingis tuvastati nädal aega tagasi ühel poel olnud inimesel koroonaviirus, aga sellest avalikult ei teavitatud. Kokku võis nakkuse saada ligi 60 inimest, aga ülejäänutel pole viirust veel tuvastatud.

Helsingi linna tervisekeskuste peaarst Timo Lukkarinen ütles, et nädal tagasi tuvastatud nakatumisest ei antud teada privaatsuse kaitsest lähtuvalt. Tema väitel on koroonaviirus delikaatne teema ja seetõttu kõikidest juhtumitest teada ei anta, vahendab MTV.

Koolide puhul juhtumeid siiski avalikustatakse, et anda teada, millises klassis juhtum oli, et vanemaid rahustada. Peol olnud isiku nakatumine on ametlikus statistikas sees, aga piirkonda ei täpsustata. Võimalikke nakatunuid on ligi 60 ja nad on pandud karantiini. Teistel peol olnutel pole viirust tuvastatud, aga kõigilt pole proove võetud, vaid ainult neilt, kel on olnud haigusnähud.

Kommentaarid
(Külastatud 4,409 korda, 1 külastust täna)