Helsingis avatakse uus kaubanduskeskus, kus pole ühtegi rõivapoodi

Helsingis Herttoniemis avatava uue kaubanduskeskuse Hertsi puhul on erakordne see, et seal pole ühtegi rõivapoodi. Seal on Prisma toidupood, raamatukogu, noortekeskus ja vanurite hooldekodu.

Hertsi keskus avatakse 19. märtsil. Uus keskus on ehitatud kokku vana Megahertsi keskusega, mis asub metroojaama lähedal, vahendab Helsingin Sanomat.

Lisaks Prismale ja eri teenustele on Hertsis veel kümmekond söögikohta. Jätkavad ka Megahertsi apteek, Tokmanni ja spordikeskus Elixia.

Algul oli Hertsi planeeritud kui tavaline kaubanduskeskus koos rõivapoodidega. Aja jooksul aga plaanid muutusid. Osa ruumidest muudeti äripindadest ümber teenuspindadeks. Keskuse rajamisele kulunud 8 aasta jooksul elu muutus. Moekaubad ei tundunud enam ahvatlevad, kuna rõivaäri on liikunud internetti. Seetõttu ei konkureeri Hertsi ülejäänud suurte kaubanduskeskustega Redi, Tripla ja Itis. Kindluse annavad suured ja pikaajalised kliendid nagu linna raamatukogu ja Prisma. Tõenäoliselt kujuneb Hertsi suunanäitajaks ka teistele kaubanduskeskustele.

Kokku on Hertsis renditavat pinda 23 000 ruutmeetrit ning seal tegutseb ligi 50 ettevõtet. Võrreldes teiste kaubanduskeskustega on see väike. Näiteks Pasilas asuvas Triplas on 85 000 ruutmeetrit renditavat pinda ja 250 poodi, Kalasatamas asuvas Redi keskuse 64 000 ruutmeetrit ja 200 poodi, millest osa pindu on tühjad klientide puuduse tõttu. Itäkeskuse Itise pindala on 115 300 ruutmeetrit ja poode on seal üle 120.

Kauppakeskukset | Helsinkiin avataan uusi kauppakeskus, jossa ei ole yhtään vaateliikettä

Helsingissä juhlitaan pian jälleen uuden kauppakeskuksen avajaisia. Tällä kertaa kyseessä on kauppakeskus, johon ei avata yhtään vaatekauppaa ja jota voi kutsua myös lähipalvelukeskukseksi. Hertsin kauppakeskus aukeaa Herttoniemessä 19. maaliskuuta. Uudet Hertsin tilat yhdistyvät vanhaan kauppakeskukseen Megahertsiin, joka on lähellä Herttoniemen metroasemaa. Erona moneen kauppakeskukseen Hertsissä on muun muassa kirjasto, nuorisotilat, vanhusten hoivakoti ja päiväkoti.

Kommentaarid
(Külastatud 1,512 korda, 1 külastust täna)