Helsingi Viikki kooli õpilasi kahtlustatakse karantiini rikkumises, õpilased ei suuda kodus püsida

Viikki kooli lapsevanemad kaebasid Viikki kooli direktorile, et lapsed ei suuda kodus püsida, kuna neil on igav.

Viikki koolis on koroonaviiruse nakkuse kahtluse tõttu määratud neli klassikomplekti koju karantiini. Kolmapäeval oli karantiini määratud õpilasi nähtud Viikki K-Supermarketi poes, vahendab MTV.

Praegu pole veel teada, kas tegemist oli karantiini määratud või muude õpilastega. Kui aga karantiini rikkumine toimus, siis on kool vahendajaks ametivõimude ja õpilaste hooldajate vahel. Kool võttis ühendust nii terviseametivõimude kui hooldajatega. Samuti on vahendatud hooldajatele ametivõimude sõnumeid.

Sõnumite sisu on see, et on rõhutatud karantiinis olemise vajalikkust. Kooli töötajad pole karantiinis olevaid õpilasi liikumas näinud.

Soome haridusministeerium on andnud teada, et kodukarantiiniks peavad olema valmis ka teiste koolide õpilased. Viikki on selles osas nagu pilootprojekt. Karantiinis olevad ligi 100 õpilast pole puhanud, vaid õppetöö on jätkunud kaugõppes. Õpetamise meetodid on aga teised. Õppetööd on viidud läbi videosilla kaudu. Digitaliseerumine on asja lihtsamaks teinud. Mõned lapsevanemad on soovinud rohkem ülesandeid, kuna lapsed tunnevad kodus igavust. Kool on selles osas vastu tulnud.

Kommentaarid
(Külastatud 1,094 korda, 1 külastust täna)