Helsingi piirkonnas viimase ööpäevaga 53 uut koroonanakatumist, nakatumiste arv on tõusnud

Helsingi piirkonnas tuvastati viimase ööpäevaga 53 uut nakatumist, see on seni suurim arv. Nakatumiste arv tõuseb ja haigus levib edasi Soomes sees.

Helsingi haigla nakkushaiguste peaarst Asko Järvinen ütles, et ühelt poolt võetakse rohkem proove, teiselt poolt levib haigus edasi, vahendab Yle.

Reedel võeti Helsingi piirkonnas ligi 350 proovi. 16 protsenti proovidest olid positiivsed ehk näitasid nakatumist. Nakatumiste hulgas on nii välismaalt kui kodumaalt saadud nakatumised. Osa nakatumisi on pärit inimeste koosolemistelt. Mõned nakatumised tuvastati ka meedikutel.

Koosolemistelt saadud nakatumised on pärit pereüritustelt, samuti Musiikkitalos toimunud naistepäeva kontserdilt. Kui sellises kohas on haige inimene, siis saavad nakkuse väga paljud.

Reedel võetud proovide hulgas on ka selliseid, mille allikat ei teata. Praegu ollakse Soomes seisus, kus pole enam võimalik kindlaks teha, kust haigus pärineb. See näitab, et haigus on inimeste seas rohkem levima läinud.

HUSin alueella todettiin 53 uutta koronatartuntaa, osa tartuntaketjuista epäselviä – infektiolääkäri: Tauti leviää yhteisössä aiempaa enemmän

Monet tartunnat ovat peräisin kokoontumisista, arvioi Asko Järvinen HUSista. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu perjantaina 53 uutta SARS-CoV-2-tartuntaa. Kyseessä on tähän mennessä suurin vuorokaudessa havaittu määrä uusia tartuntoja. Infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (HUS) arvioi, että todettujen tartuntojen määrä kertoo kahdesta asiasta.

Kommentaarid
(Külastatud 809 korda, 1 külastust täna)