Helsingi naine pani suvila hoovi valvekaamera – ja siis hakkas asju juhtuma

Helsingi naine oli üllatunud, kui valvekaamera tuvastas liikumise tema suvila hoovis. Nädala jooksul käisid suvila juures täiesti tundmatud inimesed.

Kord jalutas keegi hoovist läbi koos kõnnikeppidega, kord jalutati seal koeraga. Advokaat Harri Kontturi märgib, et suvila hoov on privaatne territoorium, kuhu võõrastel pole asja. Nn igamehe õigus ei ulatu suvila hoovi, vahendab Ilta-Sanomat.

Kui kinnistu on suur, võib mustikaid korjata mõistlikus kauguses majapidamisest, aga hoovis ei tohi käia ega sealt metsmaasikaid või kukeseeni korjata. Samas pole olnud juhtumeid, kus sel teemal oleks asi suure kella külge läinud.

Valvekaamera salvestised on aidanud kuritegusid tuvastada. Kergematel juhtudel on olnud tegemist lubamatu võtmisega, ehk näiteks naaber on võtnud hoovist ilma loata aiakäru. Valvekaameratesse on jäänud ka vargusi. Valvekaameratesse on jäänud isegi pontoon-paadisilla vargused. Inimeste fantaasial pole piire.

Teiste hoovis ei tohi käia, aga valvekaamerate kasutamisel peab olema samuti tähelepanelik. Tehnoloogia arenguga on valvekaamerad muutunud levinumaks, aga kõik ei tea, mida tohib filmida. Valvekaameraga tohib valvata, aga võõrast krunti ega naabreid ei tohi filmida. Salajane filmimine on kriminaalkorras karistatav. Näiteks on kuritegu see, kui naabreid ilma loata filmitakse. Kui seda salvestist veel jagatakse, siis on asi väga täbar ning asja hakkab uurima politsei.

Kui aga igati õiguspärasest paigaldatud kaameras on näha liikumist, näiteks on see naaber, siis tuleks sellest rääkida. Kui selline tegevus kordub pärast vestlust, tuleks võtta ühendust politseiga.

Helsinkiläisnainen asensi mökilleen riistakameran – kohta alkoi tapahtua

Helsinkiläisnainen yllättyi, kun riistakameraan tallentui liikettä. Asianajaja ja laamanni Harri Kontturi kertoo, kuka pihapiirissä saa kulkea. Helsinkiläisnainen asensi mökilleen riistakameran, eikä mennyt viikkoakaan, kun kameraan tallentui liikettä. - Jo viikossa mökin pihalla kävi tuntemattomia. Kerran pihalla kävi pyörimässä joku kävelysauvojen kanssa, ja pariin otteeseen joku kävi pihalla koiransa kanssa, nainen kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 4,352 korda, 1 külastust täna)