Hea teada: Soome jaoks on koroonaviirus oluliselt ohtlikum kui Eesti jaoks

Soome jaoks on koroonaviirus oluliselt ohtlikum kui Eesti jaoks, kuna haiglate voodikohti on Soomes palju vähem kui Eestis.

Maailma jõukamate OECD riikide võrdlus näitab, et Eestis on 4,7 haigla voodikohta 1000 elaniku kohta, kui Soomes on neid vaid 3,28. Veel vähem on haiglakohti Rootsis – vaid 2,2 kohta 1000 elaniku kohta.

Võrdluseks, Jaapanis on 13 haigla voodikohta 1000 elaniku kohta, Lõuna-Koreas 12 ning Venemaal ja Saksamaal 8. Seda on mitu korda rohkem kui Eestis või Soomes ja see näitab paremat valmisolekut koroonaviiruse-sarnaste epideemiate puhuks.

Hiinas on samapalju haigla voodikohti 1000 elaniku kohta kui Eestis, 4 ringis. Itaalias on voodikohti nagu Soomes, 3 ringis. Hiinas oli suur probleem viirusega võitlemisel just haiglate voodikohtade nappus.

Kommentaarid
(Külastatud 5,180 korda, 1 külastust täna)