Hea teada: Euroopas on elanikkonda arvestades kõige enam koroonaviirusse nakatunuid Islandil

Suhtes rahvaarvu on Euroopas kõige enam koroonaviirusse nakatunuid Islandil. Islandi 364 tuhande elaniku kohta on seal juba 34 nakatunut ja nakatunute arv kasvab kiiresti. Ühe ööpäevaga tuli juurde 18 nakatunut.

Kõik nakatunud on haiguse kaasa toonud kas Itaaliast või Austriast, kinnitas Islandi politseiameti peadirektor Víðir Reynisson.

Nakatunute arv on kiiresti kasvanud, kui arvestada, et esimene nakatunu tuvastati alles nädal aega tagasi. Pärast seda on tuvastatud 33 nakatumist inimestel, kes käisid suusareisil Itaalias või Austrias, vahendab ruv.is.

Karantiinis on Islandil 400 inimest, kaasa arvatud kõik need, kes saabusid lennukiga laupäeval Veronast. Sellele vaatamata on politseile tulnud vihjeid, et inimesed pole ette nähtud karantiinist kinni pidanud. Politsei on vihjeid uurinud ja tuvastanud, et inimesed olid kodus. Inimesed võisid olla liikvel, kui neile polnud veel karantiini kehtestatud.

Kokku saabus Veronast laupäeval Icelandairi lennukiga 74 inimest. Nad on kõik pandud kaheks nädalaks karantiini.

34 Íslendingar smitaðir af COVID-19 veirunni

Átta til viðbótar eru smitaðir af COVID-19 og hafa því 34 Íslendingar verið settir í einangrun eftir að hafa greinst með veiruna. Þetta staðfestir Víðir Reynisson, yfirlögregluþjónn hjá ríkislögreglustjóra. Allt fólkið tengist annað hvort Norður Ítalíu eða Austurríki. Heilbrigðisyfirvöld hafa fylgt eftir ábendingum frá almenningi um að fólk fari ekki að fyrirmælum um sóttkví.

Kommentaarid
(Külastatud 974 korda, 1 külastust täna)