Hauskaa tekemistä koronakaranteeniin

Tuskin monikaan osasi muutama kuukausi sitten arvata, että koronaviruksella olisi näin suuri vaikutus elämäämme. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi ihmisiä kehotetaan pysymään kotona, eristäytymään sosiaalisesti, ja välttelemään ihmiskontakteja ja ryhmäkokoontumisia.

Tämä on johtanut siihen, että esimerkiksi kaikki urheilu- ja kulttuuritapahtumat, mukaan lukien jääkiekkopelit ja konsertit, on peruttu. Lentoyhtiöt ovat peruneet lentojaan ja eri maat ovat sulkeneet rajojaan suojellakseen asukkaitaan. Myös kaupat, ostoskeskukset, kirkot, ravintolat ja hotellit ovat sulkeneet oviaan.

Virus on uusi, eikä meidän kehossamme ei ole tautia vastaan taistelemaan kykeneviä vasta-aineita. Tästä johtuen kehomme ei pysty tunnistamaan virusta ja tauti tarttuu äärimmäisen helposti ja nopeasti. Tilanne on vaikea ja taudin etenemistä on vaikea estää, koska oireeton, mutta virusta kantava ihminen voi silti tartuttaa toisia ihmisiä. Tautia levittävä ihminen ei aina tiedä edes sairastavansa tautia.

Vaikka sinulla ei olisi oireita, kotona pysytteleminen onkin siis hyvin suositeltavaa. Neljän seinän sisällä istuminen ei kuitenkaan ole aina kaikille se mielekkäin juttu. Etenkään, jos olet tottunut aktiiviseen elämään ja saat energiaa ihmisten tapaamisesta ja eri tapahtumiin osallistumisesta.

Kuinka välttyä tylsistymiseltä sosiaalisen eristäytymisen aikana? Mitä tehdä, jos television tarjonta kyllästyttää, eikä tekemistä vain yksinkertaisesti ole? Edes esimerkiksi puistoon ei välttämättä kohta enää pääse. Ulkona liikkumista olisi hyvä välttää etenkin, jos asut kaupungissa, sillä ulkona oleskeluun sisältyy aina riski muiden ihmisten tartuttamisesta. Elämään väriä tuovaa, inspiroivaa tekemistä olisi siis löydettävä kotisi seinien sisäpuolelta.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa muutamia ideoita tylsistymisen välttämiseksi. Näillä vinkeillä sosiaalinen eristäytyminen muuttuu hauskaksi.

  1. Lautapelit

Asutko muiden kanssa? Siinä tapauksessa pyyhi pölyt lautapeleistä ja järjestä pelisessio kämppäkavereidesi tai perheesi kanssa.

  1. Elokuvamaratooni

Etenkin vanhanajan klassikkoelokuvat tuntuvat usein jäävän hittielokuvien varjoon. Miksipä et järjestäisi itsellesi elokuvamaratoonia, jossa käyt läpi klassikko- ja kulttielokuvia?

  1. Kokkaaminen

Arkikiireiden aikana kokkaaminen voi tuntua vain ylimääräiseltä, epämieluisalta lisältä. Nyt sinulla on aikaa opetella uusia reseptejä, käyttää kekseliäisyyttä kaapista jo löytyvien raaka-aineiden kanssa, ja kokeilla uusia makuelämyksiä.

  1. Lukeminen

Nykypäivänä vietämme suurimman osan ajastamme kännykän tai tietokoneen ruutua katsellen. Kirjojen lukemiseen ei arkena ole aikaa, eikä energiaa. Nyt onkin oiva hetki alkaa käymään läpi alati kasvavaa kirjojen pinoa.

  1. Kotijumppa

Jumppa-asut ja videot esiin ja urheilemaan! Kotona jumppaamisen mahdollisuudet ovat rajattomat: on joogaa, pilatesta, painoharjoittelua, tanssia, venyttelyä. Voit jopa liittyä virtuaaliselle ryhmätunnille muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

  1. Lisätienestejä kotisohvalta

Keinoja lisätulojen ansaitsemiseen on monia. Koska emme pääse ulos, monet päättävät tehdä investointeja verkossa. Kryptovaluutan avulla voit tehdä pieniä investointeja ja kasvattaa omaisuuttasi ilman, että poistut kotoasi.

  1. Taiteen tekeminen.

Youtube on jo pullollaan maalaamista ja piirtämistä ilmaiseksi opettavia taiteilijoita ja kuvittajia. Miksipä et ottaisi pensseliä kauniiseen käteen, ja opettelisi maalaamaan?

  1. Kevätsiivous.

Kunnon kevätsiivous uudistaa kotisi ilmettä ja tekee kotoilusta huomattavasti mielekkäämpää. Tavaroiden järjestely ja siivoaminen voi olla jopa terapeuttista, ja vanhoista rojuista ja pölyistä eroon pääseminen keventää kodin ilmapiiriä.

  1. Istuta kukkia.

Kevät tekee tuloaan. Jos sinulla on parveke tai puutarha, vietä aikaa siellä. Istuta puutarhaasi tai parvekkeellesi kukkia. Mikä onkaan ihanampi näky, kuin väriloistoon puhjennut kukkameri?

Sosiaalinen eristäytyminen voikin siis parhaimmassa tapauksessa opettaa meitä ottamaan rennommin. Istahtamaan alas, lukemaan, miettimään, nauttimaan esiin puhkeavasta keväästä. Voimme kerrankin olla kotona ja käydä läpi rästiin jääneiden tehtävien listaa, joka usein hukkuu arkikiireiden sekaan.

Kommentaarid
(Külastatud 717 korda, 1 külastust täna)