Gröönimaal keelati alkoholi müük, sama tahetakse teha Soomes

Gröönimaal keelati alkoholi müük, et kaitsta koduses karantiinis olevaid lapsi vägivalla eest. Soomes tahetakse teha sama.

Gröönimaa pealinnas Nuukis keelati alkoholi müük. Keeld jõustus eile laupäeval ja kehtib vähemalt 15. aprillini. Keeldu põhjendati laste kaitsmisega, kuna kodukarantiini tingimustes tõusis perevägivalla juhtumite arv, vahendab Iltalehti.

Uuringute järgi on iga kolmas laps Gröönimaal kogenud viimasel ajal seksuaalset vägivalda seoses alkoholi ja narkootikumide tarvitamisega.

Helsingi linnavalitsuse sotsiaalvaldkonna juht Juha Jolkkonen kirjutas eile laupäeval sotsiaalmeedias, et ka Soomes peaks eriolukorra ajal keelama alkoholi müügi. Koonderakonna rahvasaadik Terhi Koulumies kirjutas selle peale, et ka sigarettide müügi peaks ära keelama.

Gröönimaa kuulub Taani alla ja seal elab ligi 60 000 inimest. Gröönimaal on tuvastatud 10 nakatumist koroonaviirusega ja sel põhjusel suleti nädala alguses koolid.

Grönlanti kielsi alkoholin myynnin poikkeusaikana – Helsingin sotejohtaja esittää samaa Suomeen

Grönlannin päätöksen perusteena on lasten suojeleminen alkoholinkäytöstä seuraavalta perheväkivallalta. Grönlanti on kieltänyt alkoholin myynnin saaren pääkaupungissa Nuukissa, kertoo uutistoimisto AFP. Kielto tuli voimaan eilen lauantaina ja jatkuu ainakin huhtikuun 15. päivään saakka. Kielto tehtiin Grönlannin lasten suojelemiseksi. Paikallishallinnon mukaan lapsiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt koronaviruskaranteenien aikana. – Päätökseni ytimessä on lasten suojelu.

Kommentaarid
(Külastatud 2,343 korda, 1 külastust täna)