Britid loobuvad koroonaviiruse karjaimmuunsuse tekitamise ja 260 000 inimese ohverdamise plaanist

Britid loobuvad plaanist lasta koroonaviirusel vabalt levida, et tekitada nn karjaimmuunsus. Sellega kaasneks aga 260 000 inimese surm, mis koormaks liigselt ravisüsteemi.

Selle asemel minnakse kaasa ülejäänud Euroopa plaaniga, mis kopeerib Itaaliat ja mis näeb ette karmide piirangute kehtestamist. Selle stsenaariumi järgi sureb Ühendkuningriigis ligi 20 000 inimest, vahendab Guardian.

Veel nädal aega tagasi esitles peaminister Boris Johnson plaani, mille järgi jäävad haigestunud nädalaks koju, aga muidu jätkub elu nagu tavaliselt. Nüüd on aga suhtumine muutunud, seda paljuski Itaalias toimuva mõjul. Itaalia on sisuliselt katastroof, kus intensiivis on 30 protsenti haiglasse toodud patsientidest. Sealne meditsiin aga ei pea sellisele koormusele vastu, mistõttu on ohus ka need, kes ei põe koroonaviirust, aga vajavad arstiabi muudel põhjustel.

Praegu on Inglismaal valminud uus plaan, mille järgi püütakse haigestumist alla suruda. Sellega kaasneb baaride ja restoranide, tõenäoliselt ka koolide ja ülikoolide sulgemine. Selle plaani järgi haigestub ja saab immuunsuse vaid väike osa elanikkonnast, mistõttu on risk, et haigus tõstab ühel hetkel uuesti pead ja hakkab levima.

Briti valitsuse varasema plaani kohaselt oleks haigestunud ligi 60 protsenti elanikkonnast ja saavutanud sellega immuunsuse, aga seda peetakse liiga ohtlikuks. Tavaliselt saavutatakse selline karjaimmuunsus suure hulga laste vaktsineerimisega, kaitstes ühtlasi neid, keda ei saa vaktsineerida. Keegi pole sarnast asja kunagi katsetanud päris viirusega ja nüüd selgus, et see pole piisavalt turvaline lahendus.

New data, new policy: why UK’s coronavirus strategy changed

A week is a long time in a coronavirus pandemic. Within days of Boris Johnson and his advisers announcing that anyone with symptoms of a cold should stay at home for seven days but otherwise live life as normal, the prime minister came out with a series of bombshells that will effectively confine most of the population to their homes.

Kommentaarid
(Külastatud 2,307 korda, 1 külastust täna)