Briti teadlane, kes prognoosis vaid 5700 koroonasurma tunnistas, et tegi suure valearvestuse

Briti teadlane, kes prognoosis, et Ühendkuningriigis tuleb vaid 5700 koroonasurma, pidi tunnistama oma viga juba paar päeva hiljem, kui surmade arv hüppas riigis järsku üles.

Imperial College’i teadlane Tom Pike prognoosis Hiina eeskujul, et Suurbritannias tuleb maksimaalselt 260 surma päevas, aga juba sel nädalavahetusel tõusis see number suuremaks, vahendab Times.

Teadlase prognoositud 5700 surma oli palju väiksem kui Briti valitsuse prognoos 20 000 surma, aga nüüd tunnistab teadlane, et oli teinud suure valearvestuse. Teadlane räägib, et Suurbritannia on väga hullus olukorras ja surmade arv võib olla palju suurem.

Coronavirus: Scientist who predicted 5,700 deaths now says final toll will be much higher

The scientist who projected last week that Britain would suffer 5,700 deaths from coronavirus has said new data suggests that it was a significant underestimate and Britain is in a very “dangerous state”. Tom Pike, from Imperial College, had calculated the likely total death rate by assuming that the outbreak in Britain would follow a similar trajectory to that seen in Wuhan, China.

Kommentaarid
(Külastatud 801 korda, 1 külastust täna)