Austraalias proovitakse meedikute peal koroonaviiruse vastu tuberkuloosi vaktsiini

Austraalias proovitakse 4000 meediku peal koroonaviiruse vastu tuberkuloosi vaktsiini. Tuberkuloosi vaktsiinil teatakse olevat immuunsust tugevdav toime.

Meedikutele antakse Bacillus Calmette-Guérin’i (BCG) vaktsiini, mida muidu manustatakse lastele. Uuringute järgi on neil, kes on saanud tuberkuloosi vaktsiini parem immuunsus teiste nakkushaiguste vastu, vahendab Daily Mail.

Üks sellistest tuberkuloosi vaktsiini plussidest on võime suurendada immuunsust hingamisteede nakkuste vastu. Teadlased manustavad nüüd vaktsiini tuhandetele inimestele, et vaadata, kas see aitab uue koroonaviiruse vastu ja leevendab sümptomeid.

Katse viib läbi Melbourne’i laste tervise uurimisinstituut ja sellest võtab osa 4000 meedikut üle terve Austraalia. Sarnased katsetused toimuvad veel Hollandis, Saksamaal ja Inglismaal.

TB vaccine could be used to prevent the spread of coronavirus

What is the coronavirus? A coronavirus is a type of virus which can cause illness in animals and people. Viruses break into cells inside their host and use them to reproduce itself and disrupt the body’s normal functions. Coronaviruses are named after the Latin word ‘corona’, which means crown, because they are encased by a spiked shell which resembles a royal crown.

Kommentaarid
(Külastatud 492 korda, 1 külastust täna)