Austraalia arst: koroonaviirus ei ohusta rasedaid rohkem kui teisi

Kuigi Briti valitsus tahab sulgeda rasedad koroonaviiruse ohu tõttu kolmeks kuuks kodudesse, leiab Austraalia arst, et koroonaviirus ei ole rasedatele ohtlikum kui teistele.

Austraalia arst dr Ric Gordon märgib, et 12-nädalane koroonaviiruse karantiin pole rasedatele vajalik. Briti valitsus on kuulutanud rasedad koroonaviiruse puhul ohustatud sihtgrupiks, vahendab Daily Mail.

Arsti väitel peavad rasedad ise hoolitsema oma hügieeni eest ning ei tohiks teistele väga lähedale minna., pesema käsi ning teatama kohe, kui haigeks jäävad. Dr Gordoni väitel pole tõendeid selle kohta, et koroonaviirus kanduks emaüsas üle lapsele.

Dr Gordoni väitel pole tõendeid raseduse katkemise kohta seoses koroonaviirusega, samuti pole tõendatud, et viirus kahjustaks loodet emaüsas. Laps võib nakatuda alles peale sündi.

Austraalias hinnatakse, et viirus võib nakatada 20-40 protsenti elanikkonnast ja suremus on ligi 1 protsent.

Doctor says pregnant women NOT more vulnerable to killer coronavirus

Australian doctor says pregnant women are not more susceptible to coronavirus Pregnant women in the UK have been told to stay home for up to three months Doctor Ric Gordon said Australian data suggests the isolation isn’t necessary Up to 60 per cent of Australians could catch respiratory infection in worst-case Australians’ way of life has been significantly changed – could last for six months Coronavirus symptoms: what are they and should you see a doctor?

Kommentaarid
(Külastatud 179 korda, 1 külastust täna)