Allikad: Soomes tahetakse isoleerida Helsingi piirkond

Valitsusele lähedalseisvate allikate väitel tahetakse Soomes isoleerida ülejäänud riigist Helsingi piirkond, see on osa Uusimaast. Selle sees on Helsingi, Espoo ja Vantaa linnad.

Praegu valmistatakse valitsusele ette ülevaadet olukorrast ja hinnangut, kui suureks võib nakatunute arv kasvada. Valitsusallikate väitel kaalutakse ka suuremaid piiranguid, vahendab Yle.

Asi pole samas väga aktuaalne ja homme ehk esmaspäeval veel piirangut ei kehtestata. Möödunud nädalal piirati Soomes üle 10 inimesega kogunemisi ja koolides mindi üle kaugõppele. Inimeste liikumisvabadust aga ei piiratud. Selleks ollakse aga valmis, ütles peaminister Sanna Marin eile laupäeval hommikutelevisiooni saates.

Peaminister rääkis Uusimaa maakonnast, aga valitsusallikate väitel on arutusel olnud väiksema piirkonna või isegi teatud linnaosade isoleerimine. Tervet Lõuna-Soomet puudutav piirang ei tuleks aga kõne alla. Üks stsenaarium on olnud Helsingi piirkonna isoleerimine.

Keskusteluissa pääkaupunkiseudun eristäminen muusta Uudestamaasta koronan takia – Kynnys liikkumisen rajoituksiin valmiuslailla on korkea

Liikkumisrajoitukset tehtäisiin maakuntaa pienemmille alueille. “Koko maata koskeva liikkumisrajoitus ei voisi tulla kyseeseen”, hallituslähde arvioi Ylelle. Päättyneen viikonlopun tapahtumat ratkaisevat paljolti sen, ottaako hallitus vielä nykyistä tiukempia keinoja käyttöön koronaepidemian taltuttamiseksi. Asiantuntijat valmistelevat parhaillaan ministereille huomisaamuksi katsausta, jossa arvioidaan niin tartuntojen määrää kuin sitä, onko hallituksen toimilla ollut toivottu vaikutus ihmisten käyttäytymiseen.

Kommentaarid
(Külastatud 3,412 korda, 1 külastust täna)