Viiruse-ärevus Londonis: nakatunud hiinlanna sõitis taksoga otse haigla vastuvõttu

Koroonaviiruse paanika on puhkenud Londonis, kuna üks nakatunud hiinlanna sõitis Uberi taksoga otse haigla vastuvõtuosakonda, kuigi inimesi on juhendatud haiguse kahtluse korral jääma koju ning ootama edasisi juhiseid.

Praegu on Inglismaal tuvastatud 9 nakatumist, neist viimane oli pühapäeval, kui nakatunud hiinlanna võttis Londonis takso ja sõitis otse Lewishami haiglasse kohale. See põhjustas paanika üle Inglismaa ja end lasi testida korraga enam kui 750 inimest. Kellelgi neist veel viirust ei tuvastatud, vahendab Daily Mail.

Kaks meedikut, kes hiinlanna kokku puutusid saadeti koju karantiini ning taksojuht võttis end ajutiselt töölt lahti. Ametlik soovitus on neile, kes tunnevad, et on nakatunud, mitte mingil juhul minna haiglasse, vaid olla kodus, helistada häirekeskusse ja oodata edasisi juhiseid.

Hiinlanna oli esimene nakatunu Londonis ja nüüd kardetakse, et haigus võib kiiresti pealinnas levima hakata. Kui nakkus on tiheda asutusega piirkonnas, siis on leviku tõenäosus väga suur. Nakatumise ohu tõttu on inimesed hakanud Londoni metroos kandma näomaske.

Is coronavirus in an UBER? Taxi rider tests positive

Someone who is infected with the coronavirus can spread it with just a simple cough or a sneeze, scientists say. At least 1,370 people with the virus are now confirmed to have died and more than 60,380 have been infected in at least 28 countries and regions.

Kommentaarid
(Külastatud 360 korda, 1 külastust täna)