VIDEO: Hiinas on hakatud inimesi kodudesse sulgema

Hiinas on võitlus viirusega läinud päris karmiks ja inimesi on hakatud massiliselt kodudesse sulgema. See tähendab, et kodude välisuksed suletakse väljaspoolt ja keegi enam välja ei pääse.

Seni pole täpselt teada, miks selline asi ette võetakse, sest seda ametivõimud ei põhjenda. Allolevast videost tuleb välja, et ametnikud tulevad lihtsalt ukse taha, annavad teada, et majapidamine suletakse ja ongi kõik. Öeldakse, et loodetakse koostööle. Ja et majapidamine on „füüsilises isolatsioonis”.

Kui inimene küsib, mida see „füüsiline isolatsioon” tähendab, siis öeldakse, et majal kõik korterid lukustatakse väljastpoolt, nii et keegi enam välja ei pääse. Kui inimene küsib, mis siis saab, kui juhtub õnnetus, siis ei pääse ju välja. Selle peale öeldakse inimesele, et inimesed ise peavad võtma tarvitusele meetmed, et õnnetusi ei toimuks. Kui aga juhtub õnnetus ja inimene ei pääse välja, siis tuleb helistada määratud kontaktisikule.

Kui inimene küsib, kui kaua võtab aega, et keegi saab appi tulla, siis öeldakse, et see pole oluline, tuleb lihtsalt järgida ette antud juhiseid. „Väljaspool vastutab valitsus,” ütleb ukse taga olev mees.

Kui küsitakse, et kui kaua ikka ĺäheb aega, enne kui keegi tulekahju, gaasilekke või plahvatuse korral kohale tuleb, siis sellele vastab mees, et selle pärast pole vaja muretseda, selle peale on mõeldud. „Ütleme nii, et tuleme nii ruttu, kui võimalik,” räägib mees.

Selle peale küsitakse, kui pikk aeg on see „nii ruttu, kui võimalik”, kas üks päev, kaks päeva või kolm päeva? Selle peale öeldakse, et see pole arukas jutt. Kui inimene jätkuvalt küsib, kui pikk aeg on see „võimalikult ruttu”, siis öeldakse: „Me oleme teid informeerinud ja te peate tegema koostööd. Kõiki, kes korraldustele ei allu, karistatakse.”

Selle peale pannakse lihtsalt uks väljastpoolt kinni ja oligi kõik. Teadaolevalt on majade ja korterite uksi Hiinas väljastpoolt lausa kinni keevitatud.

Kommentaarid
(Külastatud 453 korda, 1 külastust täna)