Video Hiina mehest, kes seljatas koroonaviiruse ja aitab nüüd teisi

Hiina meedias on avaldatud video Wuhani mehest Chen Qingbo’st, kes seljatas veidi enam kui nädalaga ohtliku koroonaviiruse ja aitab nüüd teisi.

Mees räägib, et algul oli ta paanikas ja muretses. Aga arstid ja õed julgustasid teda haiglas. Samuti toetasid teda pere ja sõbrad.

Kuu aega pärast haigestumist on Chen tagasi oma endise elu juures. Ta soovitab teistele koroonaviiruse patsientidele mitte kaotada usku endasse, arstidesse ning ravi võimalustesse. Meedikud soovitavad haigusest paranenud patsientidel loovutada verd. Nimelt sisaldab vereplasma antikehi, mida saab teadaolevalt kasutada haigete raviks. Chen soovis samuti verd loovutada.

Wuhanis, koroonaviiruse epitsentris on suremus praegu ametlikel andmetel 4,9 protsenti, ehk 4,9 protsenti nakatunutest sureb. Võrdluseks, gripi puhul on suremus 0,1 protsenti ehk 40 korda väiksem kui koroonaviirusel. Maailmas on üle 70 000 teadaoleva nakatumise juhtumi koroonaviirusega.

Kommentaarid
(Külastatud 827 korda, 1 külastust täna)