VIDEO: Ameerikas hukkus endavalmistatud raketiga taevasse lennanud mees (NB! Nõrganärvilistele mittesoovitav)

Ameerikas hukkus endavalmistatud raketiga taevasse lennata üritanud mees. Ta tahtis tõestada oma teooriat, et maakera on lapik.

64-aastane Michael ‘Mad Mike’ Hughes tahtis USA-s Kalifornia kõrbes lennata raketiga 1500 meetri kõrgusele. Ta tahtis tõestada, et maakera on lapik.

Videos on näha, kuidas rakett tõuseb õhku, aga kukub siis alla. Videos on näha ka langevari, mis avanes liiga vara. Mehe surmast andis teada telekanal Science Channel, mis asja videosse võttis.

Mehe kaugem eesmärk oli lennata lõpuks 500 kilomeetri kõrgusele, kus kohtuvad maa atmosfäär ja kosmos. Sealt tahtis ta Maad pildistada. Ta ütles enne seda, et tal pole aimugi, kas maakera on ümmargune või lapik. Raketi ehitamise peale kulus raha ligi 17 000 eurot. Teda toetasid isikud, kes usuvad, et maakera on lapik, vahendab BBC.

Tegemist polnud esimese korraga, kui Mad Mike (Hull-Mike) enda tehtud raketiga lendas. Eelmise aasta märtsikuus jõudis ta 570 meetri kõrgusele, enne kui ta langevarju avas ja alla laskus. Ta vigastas oma selga, aga raskelt viga ei saanud. Ta tunnistas, et on raketi valmistamise ise ära õppinud. Mike’ile kuulub Guinnessi maailmarekord 2002. aastal Lincoln Town Car’iga tehtud pikima hüppe eest, mis oli üle 31 meetri.

Kommentaarid
(Külastatud 787 korda, 1 külastust täna)