Värske uuring: Soomes pöördus sotside toetus tõusule, põlissoomlaste oma langes

Soomes pöördus jaanuaris üle pika aja taas sotside toetuse tõusule ja põlissoomlaste toetus langes. Valitsuse juhtpartei sotside toetus tõusis 1,1 protsendipunkti võrra 16 protsendini, suurima opositsioonierakonna põlissoomlaste toetus langes 1,0 protsendipunkti võrra 23,3 protsendini.

Lisaks tõusis teise suurema valitsuspartei roheliste toetus 1,3 protsendipunkti võrra 13,3 protsendini ja teise suurema opositsioonierakonna koonderakonna toetus langes 1,8 protsendipunkti võrra 17,5 protsendini, selgub Yle tellitud uuringust.

Eelmise, Juha Sipilä juhitud valitsuse juhtpartei keskerakonna toetus aga kukub jätkuvalt ja langes jaanuaris 1,2 protsendipunkti 10,8 protsendini, mis on kunagise legendaarse presidendi Urho Kekkoneni koduerakonna jaoks katastroofiline, viimase 100 aasta madalaim tase. Sellest veel madalam, 10,6 protsenti oli toetus eelmise aasta novembrikuus.

Uuring viidi läbi vahemikus 13.1.2020–4.2.2020, aselle viis läbi Taloustutkimus Oy, selles osales kokku 2944 soomlast ja vastas 2058 inimest.

Kommentaarid
(Külastatud 129 korda, 1 külastust täna)