Värske uuring: koroonaviirus levib väljaheite kaudu, veekogudesse ja mujale

Hiina teadlased ei saa aru, miks koroonaviirus jätkab kiiret levikut vaatamata sellele, et inimeste omavaheline suhtlemine on täielikult ära lõpetatud. Nüüd leti värskes uuringus, et viirus levib ka väljaheite kaudu, sealt edasi veekogudesse ja mujale.

Teadlased leidsid, et viirus levib mitmel eri moel, see seletab viiruse kiire ja massilise leviku ühiskonnas, edastas Hiina terviseamet. Et viiruse levikut väljaheite kaudu ära hoida, soovitab Hiina terviseamet senisest ulatuslikumat desinfitseerimist kõikides neis kohtades, kus on võimalik kokkupuude väljaheidetega. Ühtlasi soovitatakse toitu ja joogivett kuumutada, vahendab Live Science.

Uuring, mis avaldati 17. veebruaril ajakirjas Emerging Microbes and Infections märgib, et viirus tuvastati nii veres kui väljaheites.

New coronavirus may spread through poop

The new coronavirus SARS-CoV-2, which has now infected nearly 76,000 people, spreads mostly through respiratory droplets and contact with infected patients. But new research suggests that it can also spread through feces.

Kommentaarid
(Külastatud 12,485 korda, 1 külastust täna)