Värske info: koroonaviirus jõudis Tenerifele, nakatunu on Itaaliast

Soome turistide poolt soositul Tenerife saarel Kanaaridel on tuvastatud koroonaviiruse juhtum ühel Itaalia turistil. Nakkus tuvastati Tenerire lõunaosas Adeje linnas.

Tegemist on kolmanda kinnitatud juhtumiga Hispaanias. Varasemad nakatumised on olnud La Gomera saarel Kanaaridel ja Mallorcal. Itaalia põhjaosast Lombardiast pärit turist kaebas kõrge palaviku üle ja palus lasta end kontrollida, vahendab El País.

Nakatunu on elukutselt arst ja soovis ise end uurida lasta, kuna tal tõusis palavik. Patsient on paigutatud Santa Cruz de Tenerife linnas asuvasse Nuestra Señora de La Candelaria ülikooli haiglasse, kus temalt võeti esmaspäeva õhtul proov, mis näitas koroonaviirust.

Nüüd võetakse teine proov, mis saadetakse Carlos III terviseinstituudi riiklikku mikrobioloogia keskusesse Madriidis. Kuni teise proovi tulemuste selgumiseni on patsient teistest eraldatud ja jälgimise all. Kanaaride võimud teavitavad asjast rohkem täna teisipäeval. Praegu pole veel teada nakatunu vanus ja isik.

Hispaania valitsus andis teada, et täna teisipäeval moodustatakse seoses koroonaviiruse laialdase levikuga valitsuskomisjon, mida juhatab peaminister Pedro Sanchez.

Hispaania esimene nakatumise juhtum oli 1. veebruaril La Gomera saarel Kanaaridel. Patsient oli Saksa kodanik, kes oli Baierimaal kokku puutunud töökaaslasega, kes oli omakorda saanud nakkuse naiselt, kes oli Wuhanist. Patsient isoleeriti La Gomera saarel asuvas Nuestra Señora de Guadalupe haiglas. Jälgimise all oli mitu inimest, aga kellelgi teisel haigust ei tuvastatud.

Teine juhtum oli 10. veebruaril Mallorca saarel Baleaaridel, kus nakatunu oli Briti kodanik, kes oli haiguse saanud Alpides. Ta isoleeriti teistest Son Espasese haiglas ja tema haigusnähud olid leebed. Mees elab ise Mallorcal ja saabus suusareisilt Prantsuse Alpidest 29. jaanuaril. Ta puutus reisil kokku kuue ülejäänud Briti kodanikuga, kel tuvastati nakatumine.

Un italiano en Tenerife, tercer caso de coronavirus en España

Las autoridades sanitarias de Canarias han confirmado un caso positivo de coronavirus. Se trata de un turista italiano, natural de Lombardía (norte), la región con más casos en Italia. El paciente está ingresado en un centro hospitalario del sur de Tenerife, se encuentra aislado y bajo control sanitario.

Kommentaarid
(Külastatud 2,309 korda, 1 külastust täna)