Uuring: üks drink päevas pikendab eluiga

Värske Hollandis valminud uuring näitab, et need, kes joovad klaasikese alkoholi päevas elavad kauem kui need, kes on karsklased. Tõsi, need, kes tarvitavad alkoholi rohkem, surevad varem.

Teadlased leidsid, et üks jook, näiteks klaas veini päevas suurendas nii naistel kui meestel 40 protsendi võrra tõenäosust elada 90. eluaastani. Eluiga pikendav toime on aga vaid neil, kes joovad ühe joogi. Need, kes joovad rohkem, surevad varem kui karsklased, vahendab Daily Mail.

Lisaks selgus uuringust, et naised elavad kauem, kui joovad veini, aga meestele mõjub kõige paremini viski, brändi või džinn. Sarnastele tulemustele on jõutud ka varasemates uuringutes, aga varem pole leitud nii otsest seost elueaga.

Hollandi teadlased vaatlesid kokku enam kui 5000 meest ja naist, kes olid sündinud I ilmasõja ajal aastatel 1914-1918. Kui nad olid 60-70-aastased, siis esitati neile küsimusi ja pärast vaadati, kui palju neist elavad 90-aastaseks. Tulemused avaldati ajakirjas Age and Ageing.

We’ll drink to that: Daily tipple helps you reach 90

Age-extending effects were confined to those who stuck to one drink a day The study found that binge-drinkers died earlier than those who abstained One spirit a day was found to help men and women benefited from wine Enjoying your favourite tipple every day could boost your chances of living to 90, scientists have discovered.

Kommentaarid
(Külastatud 337 korda, 1 külastust täna)