Uuring: soomlased kaebavad usinalt eestlaste peale maksuametisse

Soome kõrgemas politseikoolis tehtud uuringust tuleb välja, et soomlased kaebavad usinalt eestlaste peale maksuametisse, kui näevad Eesti numbriga autot.

Selliseid kaebusi või vihjeid tuleb aastas maksuametisse sadakond. Tüüpiline vihje on selline, et „naabruses seisab Eesti numbriga auto”, vahendab Ilta-Sanomat.

Maksuinspektorite väitel aga jääb sellest infost enamasti väheks, sest vaja on tõendeid auto kasutamise kohta. Kui maksuinspektorid neid juhtumeid uurima hakkavad, siis saadetakse kahtlusalusele isikule päring. Kui midagi on viltu, siis võib isikule või ettevõttele määrata trahvi. Enamasti tehakse juhtumite põhjal ka maksuotsus.

Ühtlasi on võimalik, et võetakse ette karmimad abinõud, milleks on tolli eeluurimine. Lisaks tavakodanikele saadavad maksuametile seoses automaksu juhtumitega vihjeid ka politseinikud.

Verottajalle sataa maksamattomiin autoveroihin liittyviä vihjeitä harva se päivä – tällainen on tyypillisin kansalaiskäräytys

Poliisiammattikorkeakoulussa juuri valmistunut opinnäytetyö kertoo kansalaisten vinkkailevan verottajaa myös epäillyistä maksamattomista autoveroista. POLAMK:n opiskelija Jasperi Virtasen kirjoittaman “Suomen poliisin suorittama autoverovalvonta” -nimisen opinnäytetyön mukaan siviilihenkilöt lähettävät verottajan vihjepalveluihin reilusti yli sata autoverotukseen liittyvää ilmoitusta vuodessa. Yhteydenotot ovat tyypillisesti tasoa “naapurissa seisoo vironkilvissä oleva auto” , eikä ilmoituksissa juuri avata tapauksen taustoja, sanoo opinnäytteessä haastateltu verohallinnon yritysverotustoiminnossa työskentelevä nimetön ylitarkastaja.

Kommentaarid
(Külastatud 2,972 korda, 1 külastust täna)