Uuring: Koroonaviirus jõudis Itaaliasse juba jaanuari keskel, aga seda ei osatud tähele panna

Itaalias läbi viidud uuring näitab, et koroonaviirus jõudis Itaaliasse juba jaanuari keskel, aga seda ei osatud tähele panna. Seetõttu on viiruse levik saanud väga laia ulatuse.

Koroonaviirus hõõgus Itaalias kui tuli tuha alla juba alates jaanuari keskpaigast. Sellele järeldusele jõudsid anestesioloogid, teadlased ja ametivõimude esindajad pärast nakatumise juhtumite uurimist, vahendab La Repubblica.

Kuivõrd esimesest nakatumisest on palju aega möödas, siis on väga raske välja selgitada patsienti nr 0. Patsient nr 1 arvatakse olevat 38-aastane firma Unilever töötaja Casalpusterlengo’st. Ta elab Castigliones ja võeti sisse Codogno haiglasse. Ta on aktiivse eluviisiga mees ja liikus väga palju ringi.

Arstid märkasid Põhja-Itaalias imelikku haigestumist kopsupõletikku ja väga kõrget palavikku juba jaanuari keskpaigas, aga seda ei osatud seostada koroonaviirusega. Enne 20. veebruari, kui üks Codogno haigla anestesioloog hakkas kahtlustama koroonaviirust, polnud Itaalias veel kellelgi seda haigust diagnoositud.

Alates jaanuari keskpaigast raviti patsiente tavaliste antibiootikumidega, aga raviasutuste andmetest koorub välja, et juba siis levis selles piirkonnas koroonaviirus, aga seda raviti kui tavalist grippi ja kopsupõletikku. Enamus tervenes, aga jäljed Covid-19 läbipõdemisest jäid verre.

Haiguse varjatud levik on põhjus, miks hüppas nakatunute arv 20-24. veebruaril nullist järsku 200 peale.

https://www.repubblica.it/cronaca/2020/02/28/news/polmoniti_anomale_a_meta_gennaio_cosi_e_nato_il_focolaio_di_codogno-249759796/

Kommentaarid
(Külastatud 762 korda, 1 külastust täna)